В Омську виявили підпільний реабілітаційний центр для людей, які страждають наркотичною та алкогольною залежністю, між якими влаштовували бої.

Про це ТАСС повідомила офіційний представник МВС РФ Ірина Вовк.

"Співробітниками поліції встановлено, що затримані з 2017 року керували так званим реабілітаційним центром. Дана організація не мала ліцензії на медичну діяльність. Пацієнти, які звернулися з метою проведення реабілітаційних заходів, під приводом надання допомоги незаконно утримувалися там проти їх волі в умовах ізоляції від суспільства", - сказала Вовк.

Відео дня

Читайте такожРосіяни отримали повідомлення про свою смерть

За її словами, повідомити про своє становище родичам або поліції вони не могли, так як в центрі діяла заборона на спілкування із зовнішнім світом.

"Рідкісні телефонні дзвінки здійснювалися під контролем представників адміністрації. При цьому родичі громадян регулярно вносили грошові кошти в якості щомісячної оплати. В ході обшуку у підозрюваних вилучено газовий пістолет і предмет, конструктивно схожий з бойовим пістолетом, а також велика кількість сильнодіючих медичних препаратів, які направлені на експертизу", - додала Вовк.

За даними джерела в правоохоронних органах, в центрі між хворими влаштовували спаринг-бої.

Слідчим управлінням СК Росії по Омській області порушено кримінальну справу за статтею 127 КК РФ ("Незаконне позбавлення волі"), судом щодо одного із затриманих обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, його спільник перебуває під домашнім арештом.