У РПЦ вважають провокаційними поради переодягатися в "Джокера" на Хелловін / фото: YouTube

У Місіонерському відділі Челябінської єпархії в черговий раз заявили про небезпеку святкування Хелловіна, висловивши при цьому особливу стурбованість тим, що росіянам радять вбиратися у костюми вигаданого персонажа «Джокер».

Читайте такожГрецькі політики посварилися через фільм "Джокер"Про це йдеться у зверненні єпархії, розміщеному у них на сайті.

«У 2019 році на святкування «Хелловіна» може втрутитися ще один додатковий і найважливіший деструктивний чинник. Він пов'язаний з виходом на екрани російських кінотеатрів американського художнього фільму «Джокер». Тому на інтернет-ресурсах специфічного «помаранчевого» забарвлення стали з'являтися «рекомендації» святкувати «Хелловін» в костюмах «Джокера». Ці «рекомендації» політтехнологів, звернені до культового свідомості молоді, на думку ряду аналітиків, цілком можна розцінювати як провокаційні, особливо якщо врахувати масові заворушення з підпалами автомобілів, магазинів, напади на поліцейських і просто випадкових громадян, будівництво барикад, які відбувалися на Хелловін у Парижі у 2018 році, у Кельні у 2017 році, у Лондоні у2015 році й т. д», – зазначили в єпархії.

Відео дня

В єпархії вважають, що, святкуючи Хелловін, людина «висловлює готовність впустити у свою душу дихання безодні».