У ведмедя на боці чорною фарбою було написано «Т-34» / скріншот

Російські вчені з'ясовують, в якій точці Чукотки було знято відео з білим ведмедем, у якого на боці чорною фарбою було написано «Т-34».

Про це РИА Новости повідомив старший науковий співробітник Лабораторії екології ссавців Інституту біологічних проблем Півночі Анатолій Кочнев.

Співрозмовник агентства припустив, що тварина могла стати жертвою людей, які таким чином хотіли відігнати тварину. «У цьому році була метушня з ведмедями на Новій Землі, можливо, там вжили заходів на цю зиму — відлов, знерухомлення, а оскільки там не вчені цим займаються, то могли бути "жартівники"», — сказав Кочнев.

Відео дня

Читайте такожВедмідь напавши на дресирувальника у російському цирку через біль у суглобах (відео)

Він додав, що з яскравою плямою на тілі ведмедю буде складно маскуватися і полювати, але якщо це звичайна фарба, то на шерсті вона довго не протримається. Так, в 1960-ті роки вчені фарбою позначали хижаків номерами, і ті швидко обтирали і змивали написи.

Раніше ролик з ведмедем розійшовся по пабліках в соцмережах. На кадрах, знятих з салону автомобіля, показаний дикий звір із величезним чорним написом на правому боці.