Росіянка проявила небачену жорстокість до дітей / фото: "Вісті.Воронеж"

У російському Воронежі жінку запідозрили у знущаннях над дитиною - зараз по її справі проходить суд.

Як пишуть "Вести.Воронеж", 15-річний підліток розповів про катування з боку 42-річної прийомної матері. Її судять за низкою статей Кримінального кодексу РФ - катування, невиконання обов'язків з виховання дитини, незаконне позбавлення волі неповнолітнього і примушування свідка до давання неправдивих свідчень.

Сама дитина спочатку зростала в нормальній родині, однак його рідна матір трагічно загинула. Ніхто з родичів не зважився його усиновити, внаслідок чого хлопчика перевели до інтернату, де він провів кілька років. Пізніше під опіку його і ще двох хлопчиків взяла підозрювана з чоловіком. Втім, старшого із прийомних дітей вона не злюбила по-особливому і через півроку життя з ними почала знущання. Вони тривали з 2016 по 2018 рік.

Відео дня

Читайте також"Треба було менше смикатись": у Росії лікарі порізали новонароджену (фото)

За словами постраждалої дитини, її нова мати засовувала йому в труси кропиву – хотіла зробити боляче. Щоб принизити, примушувала пити сечу. А ще замикала в сараї на ніч без їжі і води. Всі діти постійно працювали на городі, стежили за господарством. До школи підлітки не ходили, з ініціативи матері були на домашньому навчанні. До них два рази на тиждень приходили вчителі.

У Слідчому комітеті РФ встановили, що жінка старшу дитину возила в багажнику, била її мотузкою, качалкою, ополоником. І навіть намагалася втопити - витягала її на глибину і тримала під водою, поки хлопчик не міг дихати і захлинався. Після того випадку підліток потрапив до лікарні з нападом епілепсії, встановили на слідстві.

Через подібні знущання він почав тікати з дому. Після однієї з таких втеч сусіди написали листа в адміністрацію села з проханням про захист дітей. Позапланова перевірка жахнула співробітників органів опіки: всі троє дітей спали в гаражі, на матрацах, постелених прямо на підлозі. У всіх був виснажений вигляд, травми.

Читайте такожНазивали тваринами та ґвалтували палицями: у РФ через катування затримали співробітників колонії

Горе-мати в ході слідства шантажувала свідка з вимогою дачі показань на її користь. Спочатку залякана свідок так і зробила, але пізніше повідомила про тиск.

У суді підозрювана свою провину не визнала і розповіла лише про "складність" відносин зі старшим прийомним сином. Жорстокість до нього вона заперечує. Зараз всі троє хлопців знову в інтернаті йжінка запевняє, що хоче забрати їх додому.