Учасників акції арештували за кілька хвилин до маршу / Скріншот

Днями російські активісти вийшли на вулиці Москви на знак протесту розширення систем розпізнавання облич у країні. Втім, вже невдовзі групу протестувальників затримали.

Про це йдеться на сторінці Coda Story у Facebook.

Читайте такожПенсіонер РФ подарував депутату партії Путіна рулон туалетного паперу

Відео дня

Зазначається, що активісти стурбовані зростанням кількості камер відеоспостереження у містах Росії, зокрема на станціях метро, вулицях і парках.

За словами організаторів акції, розпізнавання облич у Росії стає політичним інструментом, який використовують для спостереження і контролю за активістами.

Група художників й активістів, об’єднаних під спільною назвою «Стеж» (Follow), вийшли на вулиці Москви 9 лютого, обмалювавши свої обличчя різнокольоровими геометричними фігурами, що повинні були заплутати камери. Однак учасників акції арештували за кілька хвилин до маршу.

Довідка УНІАН. Великий брат – персонаж роману Джорджа Орвелла «1984», одноосібний лідер держави Океанія і партії «Ангсоцу». Особа Старшого Брата зображується на численних плакатах, розвішаних по всьому Лондону.

Згідно з сюжетом роману-антиутопії, Великий Брат був віртуальним чином лідера партії для держпропаганди, і невідомо, чи жив він насправді, або давно помер. Великий Брат став символом контролю і тотального стеження влади за громадянами.