Російський депутат занепокоївся, як молоді мами будуть пояснювати свої татуювання дітям / goodfon.ru

Колишній головний санітарний лікар Росії та депутат Держдуми РФ Геннадій Онищенко пов'язав любов до татуювань з надлишком статевих гормонів і зажадав їх заборонити.

Читайте такожРосійські експерти визнали Єгора Кріда носієм антицінностей сатанізмуПро це передає Сноб.

«Звідки взялася примітивна, туземна мода? Ну, я розумію, туземці від безвиході малюють на собі якісь потворні маски, щоб нібито відлякати духів. Але коли цивілізоване суспільство, молоді жінки, матері! Ну, пройде ця гарячка ендокринна, коли надмірне виробництво гормонів статевих штовхає їх на безумства. Ну, стануть вони дорослі, народять дітей. І що дітям будуть пояснювати? І діти будуть бачити не тіло матері ніжне, а якийсь такий приліжковий килимок з арабесками, ще гірше з якимись чудовиськами, які вони часто-густо малюють», – заявив він.

Відео дня

Онищенко також назвав татуювання «крайнім ступенем язичництва», а процедуру їх нанесення – небезпечною «з точки зору зараження, з точки зору порушення природних шкірних покривів».

За його словами, потенційно небезпечна будь-яка хімічна речовина, що вводиться в структуру шкіри. Вона, стверджує Онищенко, може спровокувати все – «починаючи від гнійних ускладнень, закінчуючи онкологічним зростанням».

Раніше УНІАН повідомляв, як в Росії пропонували заборонити концерти реп-виконавців.