У дівчини діагностували численні переломи і забої / svoboda.org

19-річна активістка Віра Олейнікова з Москви заявила про побиття в поліції після затримання на акції біля будівлі ФСБ на Луб'янці. У неї діагностували черепно-мозкову травму.

Читайте такожНе здав гроші на потреби класу: у Росії школяру діагностували шизофреніюПро це вона написала у своєму Telegram-каналі.

За словами Олейнікової, її побили у відділі поліції «Китай-місто». Один із співробітників МВС нібито погрожував побити її ще раз в туалеті. Активістку відпустили з поліції без складання протоколу.

Відео дня

Як пише Радіо Свобода, в МВС повідомлення про побиття ніяк не прокоментували.

У виписці з НДІ Скліфосовського зазначено, що у Олейнікової виявлена закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку легкого ступеня, забій лівої лобової частки, перелом кісток передньої стінки лобової пазухи, забій м'яких тканин голови та забиття зап'ясть обох рук.

Відомо, що в Москві на акції проти політичних репресій та поправок в Конституцію на Луб'янці затримали близько 50 осіб. Активісти вийшли з пікетами до будівлі ФСБ. Більшу частину після складання протоколів в ніч на неділю відпустили.

Раніше УНІАН повідомляв, як 17-річний хлопець розповів про тортури в Сакській поліції в Криму.