У Росії буде заборонено змінювати гендер / ua.depositphotos.com

Російська Держдума ухвалила в першому читанні законопроект, який забороняє зміну статі фізіологічно і в документах. Про це повідомляє прес-служба нижньої палати російського парламенту.

"Медичним працівникам забороняється здійснення медичних втручань, спрямованих на зміну статі людини, в тому числі формування у людини первинних і (або) вторинних статевих ознак іншої статі", — йдеться в законопроекті. 

Міняти стать заборонено як хірургічно, так і шляхом гормональної терапії. Єдиний виняток зроблено для "лікування вроджених фізіологічних аномалій формування статі у дітей". У таких випадках допускається медичне втручання за рішенням лікарської комісії федерального державного закладу охорони здоров'я. Причому російський уряд повинен визначити вичерпний перелік аномалій, при яких таке втручання дозволено.

Відео дня

Остаточно затвердити цей законопроект Держдума має намір до кінця поточної сесії, тобто в найближчі тижні.

Утиски ЛГБТ - спільноти в Росії

Днями в Бєлгород прибули підрозділи кадировців. Напередодні близький соратник Рамзана Кадирова, депутат Держдуми Адам Делімханов заявив, що кадирівці захищатимуть Бєлгород від "сатаністів і ЛГБТ".

Критикувати ЛГБТ-спільноту любить і особисто російський диктатор Володимир Путін. Про уявні "жахи", які несе свобода сексуального самовизначення, господар Кремля розповідає чи не в кожній своїй публічній промові, якщо вона досить тривала за часом.

Вас також можуть зацікавити новини: