Медведєв знову зганьбився / Фото УНІАН

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв відреагував на "чорний список" росіян, яким Молдова заборонила в'їзд в країну, в тому числі на "бан" Кишинева Володимиру Путіну.

У своєму Telegram колишній президент РФ у традиційній для себе хамуватій манері назвав прем'єра Молдови Доріна Речана, який раніше оголосив про рішення уряду, "загадковою істотою". 

У тому ж повідомленні Медведєв ображено додав, що в Молдову зараз з російського керівництва і так ніхто не збирається. Але тут же додав, що вважає Молдову неіснуючою країною. 

Відео дня

"А по-друге, і країни такої вже немає. Місцеві начальники її продали Румунії, ставши зрадниками своєї Батьківщини. І з ними немає сенсу ні про що розмовляти. Нехай з ними народ розбирається. І вирішить, нарешті, хто вони - молдавани або румуни", - розмріявся одіозний політик. 

Після потоку образ на адресу влади Молдови Медведєв попросив у грубуватій формі президентку країни Майю Санду і прем'єра Речана "поважати" неіснуючий "суверенітет" окупованого Росією Придністров'я. 

Чорний список Молдови - головне

Напередодні прем'єр Молдови Дорін Речан оголосив про "чорний список" росіян, яким відтепер заборонено в'їзд до країни. Серед нев'їзних громадян РФ - Володимир Путін. 

Інші подробиці Речан розповідати відмовився. За його словами, в "чорному списку" містяться прізвища російських чиновників, а також відомих артистів, які підтримують вторгнення Росії в Україну. 

Ситуація в Молдові - участь РФ у дестабілізації

На тлі російсько-української війни Росія намагається розхитати соціально-політичну ситуацію і в Молдові, в тому числі, щоб використовувати ресурси підконтрольних бойовиків Придністров'я проти України. 

Україна, а потім і країни Заходу, неодноразово попереджали Молдову щодо запланованих Москвою провокацій. Пізніше в Кишиневі прокотилась хвиля оплачених проросійськими силами мітингів. 

Наприкінці березня 2023-го президентка країни Майя Санду вже відкрито заявила, що Кремль намагається використати її країну у війні проти України, як і Білорусь.

Санду, на відміну від свого попередника, ставленика Москви Додона, твердо обрала шлях євроінтеграції. Понад те, Кишинів має намір повністю відмовитися від російських енергоносіїв. Зробити це влада планує протягом двох років.

Вас також можуть зацікавити новини: