Пригожин своїми заявами публічно розвінчав всі аргументи російського диктатора стосовно необхідності вторгнення в Україну / фото ua.depositphotos.com

Військовий заколот, який вчинив голова ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин, продемонстрував всьому світу, що президент РФ Володимир Путін здатен піти на будь-яке приниження, щоб зберегти свою владу. Про це в ефірі інформаційного телемарафону заявив екс-голова Служби зовнішньої розвідки України (у 2020-2021 роках), екс-начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони (у 2015-2016 роках) Валерій Кондратюк.

"Заколот Пригожина засвідчив перед всім світом, що Путін здатен піти на будь-яке приниження, на будь-яку капітуляцію заради збереження своєї влади…", - сказав він.

За його словами, заколот матиме тривалий вплив на внутрішню російську та міжнародну аудиторії. 

Відео дня

Також він вказав, що Пригожин своїми заявами публічно розвінчав всі аргументи російського диктатора стосовно необхідності вторгнення в Україну, спростував думку, що широкомасштабна війна є виправданою реакцію на ймовірні загрози РФ з боку України та НАТО. 

А події 24 червня показали, що в Росії ніякого закону взагалі не існує, а лише є право сильного, яке Пригожин забрав у Путіна після отримання можливості спокійно покинути країну. 

Крім того, вчорашні події посіяли сумніви серед цивільних росіян та серед військових щодо сенсу подальшого ведення війни.

Переворот у Росії - головне

Протягом майже доби 24 червня війська ПВК "Вагнер" за наказом Євгена Пригожина рухалися у бік Москви з "маршем справедливості" проти військового керівництва Росії. 

Під час цього руху "вагнерівці" збили сім російських бортів – три вертольоти РЕБ Мі-8МТПР, транспортний гелікоптер Мі-8, ударний гелікоптер Ка-52, транспортно-бойовий гелікоптер Мі-35М, а також літак Іл-22 ВзПУ (повітряний пункт управління). Загалом загинуло більше десяти російських пілотів.

Але до Москви передові загони ПВК так і не дійшли, адже з ними нібито домовився білоруський диктатор Олександр Лукашенко. Ввечері 24 червня сам Пригожин заявили, що рух колон на столицю РФ зупинено, їх повернуть у "польові табори", бо йому пообіцяли "гарантії безпеки" та зміну військового керівництва РФ – міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

Врешті Пригожин відправився у Білорусь, а зв'язку з ним наразі немає.

Вас також можуть зацікавити новини: