У Чехії пройшла демонстрація / Скриншот

11 березня в Празі відбулася антиурядова демонстрація під гаслом "Чехія проти бідності". Учасники акції закликали уряд піти у відставку.

Організатором акції виступила позапарламентська партія PRO (Právo Respekt Odbornost). Її голова Йіндржих Райхл заявив, що хотів би мати уряд, "який насамперед піклується про інтереси чеських громадян", пише Novinky. Люди тримали плакати з написами "Скребут державу, додають собі" та "Зупиніть війну, зупиніть НАТО".

Після демонстрації деякі протестувальники дійшли будівлі Національного музею і вимагали зняти з нього прапор України. Тим часом противники демонстрації зібралися біля того ж музею із закликом до єдності та підтримки України.

У мережі з'явилося відео, на якому група чоловіків намагалася перекричати людей з іншого боку вулиці з українською символікою вигуками: "Фашисти".

За даними видання, поліцейські затримали на демонстрації чоловіка з нашивками ПВК "Вагнера" та символом "Z" на рюкзаку.

Фото з ресурсів пропагандистів

Росіяни за кордоном підтримують Путіна – що відомо

Згідно з останніми опитуваннями, більшість російського населення підтримує дії Путіна і масові убивства українців.

Водночас росіяни, яким пощастило покинути територію своєї батьківщини і виїхати у цивілізований світ, маскуються під "пацифістів". Українці регулярно стають жертвами їхнього насильства.

Ще торік президент Володимир Зеленський закликав Захід обмежити в'їзд російських громадян у Європу, на що гнівно відреагувала так звана путінська "опозиція", бо росіяни, мовляв, не можуть становити небезпеку країнам, куди в'їжджають.

Проросійські протести – ГУР попереджала про провокації

В лютому ГУР попереджала про наміри російських спецслужб найближчим часом охопити Європу хвилею протестів. Ці акції спрямовані насамперед на просування проросійських настроїв, провокування заворушень у зв’язку з санкціями проти Росії та військовою допомогою для України.

12 березня у центрі Кишинева відбулась чергова акція проросійських сил проти нібито підвищення комунальних тарифів. Учасники скандували: "Ми християни" та "Ні диктатурі".

Вас також можуть зацікавити новини: