Хабаровськ протести - силовики жорстко розігнали росіян після закликів ввести санкції проти РФ / Скріншот

Силовики ОМОНу жорстко розігнали учасників щотижневих протестів у Хабаровську на підтримку заарештованого губернатора Сергія Фургала.

Читайте такожВідправляв порно: у Росії затримали главу Міносвіти за розбещення школярок

За даними місцевої адміністрації, затримали 25 осіб. За офіційною інформацією, силовики попередили людей вимкнути музику і розібрати намети на міському газоні.

Відео дня

Та, як пише видання DVNovosti.ru, демонстранти, з-поміж іншого, закликали ввести проти Росії європейські санкції за переслідування хабаровського губернатора.

Перші сутички спалахнули, коли демонстранти упізнали силовиків у штатському, які напередодні намагалися затримати 74-річну жінку, та почали на них кричати.

Видання пише, що серед затриманих є один неповнолітній, ще один учасник протесту втратив свідомість унаслідок побиття кийками.

Протести в Хабаровську: що відомо

  • Росіяни почали збиратися на регулярні протести після затримання 9 липня їхнього губернатора Сергія Фургала за звинуваченням у вбивстві, яке він заперечує.
  • Його прихильники стверджують, що арешт має політичний характер. На мітинги вони часто приносять плакати із засудженням «репресій» і «диктатури», а також вимагають звільнити Фургала.