Кремль готує заміну Кадирову: журналіст назвав потенційних кандидатів / фото REUTERS

Протягом останніх тижнів ходять чутки про те, що лідер Чечні Рамзан Кадиров важко хворий, і, можливо, перебуває в комі.

Інгушський журналіст Магомед Торієв зазначає, що підтверджень щодо поганого стану Кадирова ні з Чечні, ні з Європи, де проживає велика кількість чеченської діаспори, немає. Водночас, за його словами, якщо Кадиров "дійсно в комі, то буде перебувати там до тих пір, поки в Кремлі не вирішать, хто займе його місце". 

В ефірі FREEДОМ він зазначив, що Кадирова можуть замінити троє: 

Відео дня
  • депутат Держдуми від Чеченської Республіки Адам Делімханов;
  • голова чеченського парламенту Магомед Даудов;
  • віце-прем'єр Чечні по силовому блоку і командир загону СОБР "Ахмат". Абузайд Вісмурадов.

Журналіст переконаний, що в Чечні ніхто не буде виступати проти нового призначеного лідера.

"Ніякого політичного життя немає, політичних партій немає, ніякої свободи слова немає, незалежних ЗМІ. Є диктатура, концтабір. Кого б не призначили, він буде спиратися на підтримку Москви. Жоден з губернаторів в Росії не спирається на підтримку свого регіону, регіональних еліт, всіх призначає Москва. Розраховувати, що Кремль думає про якусь реакцію населення, не варто", –каже Торієв.

Кадиров у комі - що відомо

Чутки про погіршення стану здоров'я лідера Чечні поширюються ще з початку 2023 року. Зокрема, забили на сполох після того, як Рамзан Кадиров пропустив звернення президента Володимира Путіна до Федеральних Зборів РФ 21 лютого.

Військовий експерт Олег Жданов припускав, що Кадирова могли отруїти за наказом Путіна. 

Напередодні з'явилися чутки, що Кадиров у комі. Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, коментуючи це, зауважив, що "дійсно, є інформація, що Кадиров знаходиться у важкому стані і хвороби, які були - загострилися і стали причиною такого стану".

Вас також можуть зацікавити новини: