У РФ хочуть підвищити штрафи для ухильників у 16 разів / фото ua.depositphotos.com

У Раді Федерації РФ запропонували заборонити виїзд за кордон чоловікам призовного віку і підвищити штрафи за ухилення від призову. 

Про це пише російське пропагандистське агентство РИА Новости. 

Сенатор Сергій Цеков (Крим) виступив за заборону на виїзд за кордон всім чоловікам призовного віку.

Відео дня

При цьому штрафи за ухилення від призову, які сьогодні на рівні 500-3000 рублів, він пропонує підвищити до 50 тисяч рублів, з можливим притягненням за це до кримінальної відповідальності. 

Як повідомлялося раніше, Росія проводила мобілізацію в окупованому Криму. Президент України Володимир Зеленський заявляв, що злочинна мобілізація є елементом геноцидної політики РФ, і на це потрібна негайна і жорстка реакція всього світу. 

Мобілізація в Росії

Втративши на кривавій війні в Україні понад 50 тисяч військових тільки вбитими, Росія 21 вересня оголосила часткову мобілізацію. Згідно з повідомленнями Міноборони, мета – зібрати 300 тисяч військових для відправки в Україну. ЗМІ повідомляють про плани зібрати 1-1,2 мільйона осіб. 

Всупереч обіцянкам політичного керівництва країни залучати тільки досвідчених військових з резерву, повістки роздають всім практично в цілодобовому режимі. 

За інформацією Генштабу, новоприбулих по мобілізації військовослужбовців російські окупанти без підготовки направляють у свої підрозділи на лінії зіткнення. 

Британська розвідка повідомляє, що в РФ вже видано багато десятків тисяч призовних документів. Тепер Росія зіткнеться з адміністративними і матеріально-технічними проблемами для забезпечення підготовки військ. 

Після оголошення мобілізації росіяни почали масово тікати з країни. Обговорюється заборона російським чоловікам, які підлягають мобілізації, виїжджати з Росії. За даними ЗМІ, її може бути введено до 30 вересня. 

Вас також можуть зацікавити новини: