У РФ хочуть зруйнувати ще й Київську ГЕС / фото wikimedia.org

Після затоплення Херсонщини на російських державних каналах відкрито закликають зруйнувати греблю ще й Київської ГЕС, щоб затопити Київ. Також російський телевізор обурений, що на визволених територіях України люди повертаються до мирного життя.

Так, запрошений до студії російського федерального каналу "експерт", яким виявився професор НДУ ВШЕ, відставний генерал Євген Бужинський, запропонував "помститися" Україні за зруйновану Каховську ГЕС.

"Раз вже справа дійшла до руйнування гідроелектростанцій, може варто придивитися до початку цього каскаду - Київської ГЕС? Там прекрасне водосховище, так трохи вище Києва. Чотири там, по-моєму, кілометри кубічної води. Я б подумав над цим", - заявив "експерт".

На запитання ведучого програми, чого Росія доб'ється руйнуванням Київської ГЕС, Бужинський заявив, що "потрібно відповідати" українцям за руйнування Каховської ГЕС, провину за яке російська пропаганда поклала на Україну.

Крім того, Бужинський обурений тим, що в Харківській області, звідки восени вигнали російських окупантів, люди живуть мирним життям, поки в прикордонних районах РФ йде війна. Тому відставний генерал закликає знову "йти в Харківську область".

"Поставили артилерію і займаються просто руйнуванням наших прикордонних міст. Без всяких військових об'єктів, просто руйнують цивільну інфраструктуру. Ну що ми, чому ми повинні бути так сказати святішими від Папи Римського?" - аргументує він заклик знищувати українців.

Ситуація в Бєлгородській області - останні новини

У прикордонних районах Бєлгородської області вже тривалий час відбуваються сутички між російськими повстанцями, підтримуваними Україною, і російськими урядовими військами. Періодично урядові сили втрачають контроль над прикордонними населеними пунктами.

Українська влада вже заявила, що готова розглянути запити на прийом біженців з Бєлгородської області, де урядові сили здійснюють невибіркові обстріли своїх же селищ, намагаючись так знищити повстанців.

Вас також можуть зацікавити новини: