Пригожин поведе на вибори своїх зеків-"вагнерівців" / фото t.me/ostorozhno_novosti

Ватажок "Вагнера" Євген Пригожин має політичні амбіції. Ба більше, він вже шукає союзників.

Як повідомляє проект "ВЧК-ОГПУ" з посиланням на джерело, найманці вважають Пригожина другою людиною після Путіна.

"Днями у ветеранів "Вагнера" питали, хто у депутати хоче. До Соледара Пригожин дивився на депутатів і політиків, як на г*вно (у ПВК говорили, що він друга людина у Росії після Путіна)", - каже джерело.

Відео дня

За даними співрозмовника проекту, Пригожину стало надто очевидно, що боротися з усіма поспіль не тільки не вийде, а й небезпечно: особисто на Пригожина зуб має багато-хто, а союзників не густо.

"Тому йде пошук союзників, шляхів зміцнення позицій та можливості виходу "Вагнера" на політичну арену. Вже розпочалися консультації з Мироновим та його партією, яка зацікавлена в електораті "музикантів". Пригожин зараз не приховує, що на зло всім критикам, принципово зробить когось із амністованих кримінальників депутатом. Причому це буде людина з таким послужним списком і з такою зовнішністю, що її всі інші депутати боятимуться", - додало джерело.

"Вагнер" політичні амбіції Пригожина

Приватна армія Євгена Пригожина "Група Вагнера" вже втратила на війні в Україні близько 40 тисяч раніше завербованих в'язнів. Масове дезертирство ув'язнених з "Вагнера" почалося восени. При цьому багато хто втік з фронту в Росію, прихопивши з собою зброю.

Окрім цього, Пєсков допустив, що українські спецслужби можуть "зачистити" Пригожина. Прес-секретар Путіна згадав, що Україна вже нібито пов'язана з багатьма замахами, включаючи смерть дочки російського ідеолога "русского мира" Дар'ї Дугіної.

ПВК "Вагнера" зазнала таких втрат, які не може відновити, зазначив боєць Нацгвардії. Тому вони змінили тактику.

Вас також можуть зацікавити новини: