Путін таки зважився провести парад на Красній площі 9 травня / скріншот

Участь у параді 9 травня в Москві брав чоловік схожий на главу Кремля Володимира Путіна, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в телеефірі "FreeДом".

Так, на питання, чи були підозри у розвідників, що Путін на параді не справжній, Юсов відповів: "Це не підозри. Це інформація. Участь у параді брала людина, схожа на Путіна", - сказав Юсов. 

Коментуючи прибуття керівників деяких країн на парад до Москви для "щита" від можливих нібито в цей день ударів ЗСУ по Кремлю, представник української розвідки зазначив: "Є нюанс, що вони прибули прикрити не стільки Путіна, людину, схожу на Путіна, скільки інших учасників процесу, які на трибуні переживали за свої життя".

Відео дня

"Але всі ворожі ІПСО щодо того, що Україна готує удари по Кремлю в цей день, це не підтвердилося. Можна сказати, що певною мірою, цей псевдопарад проходив під контролем українських сил безпеки і оборони", - додав Юсов. 

Парад в Москві 9 травня 2023 - головне

Попри військові поразки в Україні і загрозу "нальотів" невідомих дронів, Путін таки зважився провести парад на Красній площі 9 травня.

Щоправда, в цьому році "побєдобєсні" святкування в Москві тривали всього 45 хвилин, а на площу вивели три танки, а також броньовані автомобілі "Тигр", "Урал", "КамАЗ", ракетні комплекси "Іскандер", С-400, "Ярс", БТР "Бумеранг".

Ганебний парад відвідали лідери, зокрема, Киргизстану, Казахстану та Узбекистану. А білоруському диктатору Лукашенку просто на параді стало зле - його відвезли співробітник ФСО. 

Відповідати на запитання, чому українських БПЛА не було на Красній площі, представник ГУР Андрій Юсов сказав, що "метою ЗСУ є військові об'єкти та військові цілі. А те, що стосується пропагандистських якихось заходів, то це мало цікаво".

Вас також можуть зацікавити новини: