Суровікіна закрили в СІЗО / фото kremlin.ru

Російський воєнкор Володимир Романов заявив, що генерал Сергій Суровікін перебуває в СІЗО з 25 червня.

За відомостями Романова він знаходиться в "Лефортово", проте причини, чому його забрали, не повідомив. Офіційного підтвердження цих даних немає.

Примітно, що його прикрили відразу після закінчення збройного заколоту ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Як передає Центр "Досьє" генерал Суровікін був почесним членом цієї ПВК з 2017 року. І за даними видання New York Times, він міг знати про підготовку заколоту Пригожина. 

Відео дня

У Кремлі відреагували на ці дані. Прес-секретар кремлівського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав спекуляцією відповідну статтю NYT.

Доповнено 22:00. Джерела, близькі до Міністерства оборони РФ, підтвердили журналістам видання The Moscow Times інформацію про арешт генерала Сергія Суровікіна у зв'язку з заколотом "Групи Вагнера".

"Там історія з ним була не ОК. Для влади. Більше нічого не можу говорити", – заявило перше джерело.

"У керівництві сказали, що сьогодні про нього будуть новини. У контексті Пригожина. Мабуть він [Суровікін] обрав бік [Пригожина під час заколоту] і його за яйця хапнули", – сказало друге джерело видання.

Нагадаємо, генерал Сергій Суровікін - колишній головнокомандувач російськими військами в Україні. У січні на цю посаду був призначений начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов, а Суровікін став його заступником.

Доповнено 23:15. Сам Суровікін третій день не виходить на зв'язок зі своєю родиною, його охорона теж не відповідає, заявив колишній головний редактор "Ехо Москви" Венедиктов.

Військовий Заколот Пригожина

На вихідних в РФ відбулися неординарні події - ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин затіяв військовий переворот. Він і його найманці надумали йти на Москву, але недоходячи до білокам'яної кілька сотень кілометрів Пригожину подзвонив Лукашенко і попросив закінчити переворот.

Ватажок найманців погодився і тепер перебрався в Білорусь, а за влаштований заколот Кремль пообіцяв Пригожина вибачити.

Вас також можуть зацікавити новини: