Медведєв заговорив про суд божий і процитував "Апокаліпсис" / фото УНІАН

Заступник голови Ради Безпеки Росії Дмитро Медведєв пригрозив українській владі судом божим, а також процитував "Апокаліпсис". Таким способом він показав своє невдоволення ситуацією навколо Києво-Печерської Лаври.

Колишній президент РФ опублікував у своєму Telegram-каналі пост. У ньому сказано: "Дивлячись на те, що творять Зеленський & Co щодо Києво-Печерської Лаври, особливо гостро розумієш, які ж вони оскаженілі ви*людки і мерзенна мра*ота. Іншого визначення для них просто немає. Упевнений, вони постануть не тільки перед судом людським, але перш за все перед Його судом. І отримають за все скоєне".

Російська армія протягом року обстрілює Україну і вбиває мирне населення, проте Медведєв вважає, що божа кара повинна обрушитися саме на владу нашої держави через ситуацію навколо лаври. Це один із прикладів російської пропаганди, яка перекручує факти.

Відео дня

У своєму пості колишній президент РФ також процитував Одкровення Іоанна Богослова, також відоме як "Апокаліпсис" :"І схоплений був звір і з ним лжепророк, який виробляв чудеса перед ним, якими він звабив тих, хто прийняли накреслення звіра і поклоняються його зображенню: обидва живі кинуті в озеро вогняне, палаюче сіркою".

Ситуація навколо Києво-Печерської Лаври: що відомо

На початку грудня минулого року Свято-Успенську Києво-Печерську лавру зареєстрували, як об'єкт Православної церкви України.

УПЦ МП у першій половині березня попередили про розірвання договору оренди приміщень лаври з 29 березня. Однак священики Московського патріархату не бажають залишати територію святині.

Щоб оскаржити розірвання, УПЦ МП подала до суду. Однак 30 березня Господарський суд Києва відмовив у забезпеченні позову до заповідника "Києво-Печерська лавра". Комісія збиралася 30 і 31 березня забезпечити прийом і передачу державного майна лаври, але через опір попів Московського патріархату зробити це не вдалося.

Вранці 1 квітня СБУ вручила підозру митрополиту УПЦ МП Павлу ("Мерседесу"). Його звинувачують у розпалюванні релігійної ворожнечі, виправданні та запереченні збройної агресії Росії в Україні. У будинку митрополита пройшли обшуки, а сам він був викликаний на допит.

Суд обрав Павлу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці з носінням електронного браслета.

Вас також можуть зацікавити новини: