Окупанти зруйнували своє ж село / Колаж УНІАН / фото ВЧК-ОГПУ, Скріншот

Російська ракета вдарила по селу Петропавлівка Воронезької області близько 08:30 за місцевим часом. Про це пише російський проект ВЧК-ОГПУ.

61-річна місцева жителька розповіла журналістам, що вибух від "прильоту" ракети перетворив вулицю Перемоги на руїни. "Поки збиралася, чула сильний такий гул, звук літака. Низько, близько, як ніби падає. Я раніше чула, як літають літаки, але цього разу це було дуже голосно. А потім стався такий жахливий вибух, що я впала", - сказала вона.

Росіянка каже, що осколки від вибитого скла поранили їй ногу. Вона побачила масштаб руйнувань, коли вийшла на вулицю.

Відео дня

"Дах весь аж вивернуло, паркани знесло, на вулиці всі сараї розсипалися, від машини сусідів один остов залишився, будинок, що ближче до воронки аж обпалений. Всі жителі були вдома і врятувало їх тільки диво: будинки наші всі старі, ще з часів радгоспу. Будували їх з блоків і стелі, відповідно, теж блокові. Ось блоки і встояли, страшно подумати, якби були інші матеріали, всіх би живцем засипало", - каже вона.

Також жінка заявила, що вибухом зруйнувало місцеву школу, а біля клубу знайшли великий осколок ракети. "Що це за снаряд такий ніхто не говорить", - додала пенсіонерка.

Удар по Петропавлівці: що відомо

Вчора в мережі з'явилася інформація про те, що російська ракета, випущена з акваторії Каспійського моря під час масованої ракетної атаки по Україні, впала на село у Воронезькій області.

Російські пропагандисти поспішили звинуватити в атаці Україну, проте незабаром в Міноборони заявили, що стався "нештатний схід авіаційного боєприпасу" при виконанні польоту літака ВКС Росії над населеним пунктом.

Зазначимо, що це не перший випадок падіння російської ракети на населений пункт РФ. У вересні повідомлялося про падіння крилатих ракет в Саратівський і Тульський областях.

Вас також можуть зацікавити новини: