Експерт пояснив "тихий" похорон Пригожина / фото t.me/shot_shot

Похорон ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина відбувся в закритому форматі у російському Санкт-Петербурзі. Він пройшов "по-тихому", оскільки путінський режим хоче стерти всю пам’ять про нього.

"Основне завдання секретності полягає у тому, щоб не допустити трансляції… Тому що головне завдання сьогодні режиму  це стерти пам’ять про Пригожина. Протягом півтора року, роздмухуючи і створюючи міф про "великого полководця-патріота" Пригожина та про його "диво-багатирів" це справді зайшло в голови до якоїсь частини росіян", – пояснив свою точку зору в ефірі телеканалу FREEДОМ російський соціолог та журналіст Ігор Яковенко.

На його думку, похорон Пригожина все ж супроводжувався взводами та залпами і відповідав зірці "героя Росії", яка була у ватажка "вагнерівців". Проте все це зробили "по-тихому".

Відео дня

"Докладено всі зусилля для того, щоб ніяка трансляція нікуди не потрапила, для того, щоб не розпалювати і не підтримувати ось цей міф про "великого полководця Пригожина", щоб не дозволити зробити з Пригожина знамено для руху критично налаштованих людей з числа турбопатріотів", – зауважив Яковенко, додавши, що структури ПВК "Вагнер" більше не існує.

Смерть Пригожина

23 серпня низка ЗМІ повідомили, що в Росії розбився літак, що належав власнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину. Згодом зʼявилася інформація, що він перебував на борту. Пригожина офіційно оголосили загиблим. 

Лунали різні версії того, що сталося. Від того, що літак збили з С-300, до вибуху на борту. Дехто вважає, що Пригожина ліквідував сам Путін, оскільки не пробачив йому червневого "походу на Москву". 

Водночас в американському Інституті вивчення війни кажуть, що російське Міноборони було зацікавлене в смерті Пригожина більше, ніж Путін. При цьому аналітики не виключають, що зараз Путіна навмисне виправдовують, говорячи про його непричетність до падіння літака. 

Вас також можуть зацікавити новини: