У РФ розпродають майно єдиного виробника систем "Град" / фото ua.depositphotos.com

В Росії продають землі та майно виробничого об'єднання "Мотовилихинские заводы", яке раніше збанкрутувало. Це єдиний в РФ виробник реактивних систем залпового вогню "Град" і "Смерч".  

Про це повідомляє група "Інформаційний спротив" у своєму Телеграм-каналі. Зазначається, що процес банкрутства на підприємстві був запущений в 2018 році. У 2022 році за 59,5 млн рублів продали частину територій об'єднання. 

"Розташоване в Пермському краї підприємство – один з найстаріших виробників озброєння в РФ. Датою його заснування вважають 1736 рік. На сьогоднішній день це один з найбільших виробників артилерії в РФ. "Мотовилихинские заводы" – розробник і єдиний в Росії виробник бойових і транспортно-заряджаючих машин зі складу РСЗВ "Град", "Смерч" і їх модифікованих версій "Торнадо-Г", "Торнадо-З", – підкреслили в повідомленні. 

Відео дня

Інші новини Росії

У Росії запропонували довірити управління дронами гравцям в комп'ютерні ігри за типом Dota. Такою ідеєю відзначився президент Федерації комп'ютерного спорту Росії Дмитро Сміт, який закликав створити для військовозобов'язаних росіян спеціальні спортроти, де військову службу будуть поєднувати з кіберзмаганнями.

Крім того, в Росії скасували головну міжнародну авіавиставку, де відбувається ознайомлення з цивільною та військовою аерокосмічною галузями РФ. У розвідці Великобританії припускають, що причиною такого рішення стали побоювання з приводу безпеки на тлі недавніх атак дронами всередині Росії. 

Вас також можуть зацікавити новини: