Ієромонах Спиридон (Абрамов) отримав 18 років колонії / фото УНІАН

У Єврейській автономній області (РФ) суд виніс вирок священику і його помічнику-дзвонарю за розбещення кількох десятків дітей.

Про це повідомляє РИА Новости із посиланням на регіональну прокуратуру.

Уже колишній священик отримав 18 років в'язниці з відбуванням покарання в колонії суворого режиму із забороною займатися педагогічною діяльністю вісім років та з обмеженням волі на два роки.

Відео дня

Дзвонаря засудили до 12 років колонії суворого режиму із забороною сім років займатися педагогічною діяльністю та обмеженням волі на два роки.

Читайте також"Це моя територія": у Росії священик побив парафіян через зйомку (відео)У прокуратурі кажуть, що йдеться про розбещення 53 неповнолітніх: у священика 51 епізод, у дзвонаря - п'ять, два злочини вони вчинили спільно. Підсудні свою провину визнали частково.

За даними агентства, ієромонаха Спиридона (Юрія Абрамова), настоятеля храму святого пророка Іллі в селі Амурзет Жовтневого району, затримали наприкінці 2019 року. З 2007 року він працював з дітьми.

Одна з місцевих мешканок, маючи підозри щодо ієромонаха, звернулася до Слідчого комітету. Під час обшуку у священика знайшли колекцію "предметів далеко не духовного призначення". Тоді ж слідство з'ясувало, що у злочинах проти дітей брав участь і помічник Спиридона - дзвонар Сергій Моос.

За деякою інформацією, справа про розбещення розрослася до більш ніж 20 томів. Загалом Спиридона судили за шістьма статтями Кримінального кодексу, зокрема, за мужолозтво і статеві зносини з неповнолітніми, а його помічника по одній - "насильницькі дії сексуального характеру з неповнолітніми".

Йдеться також про сексуальне насильство над дітьми, виготовлення порнографії, спонукання до сексу. Окрім того, слідство з'ясувало, що священик систематично пив з хлопчиками алкоголь і вживав наркотики. Абрамова уже відсторонено від служіння у церкві.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Оренбурзькій області російський священнослужитель отримав 13 років в'язниці за сексуальне насильство над дітьми. З січня 2019 року по лютий 2020-го настоятель парафій Асекіївського району зґвалтував трьох неповнолітніх. Крім того, одного з дітей він систематично споював алкоголем.

Вас також можуть зацікавити новини: