У Росії каратимуть в'язницею за осквернення георгіївської стрічки / фото РИА Новости

В Росії тепер саджатимуть у в'язницю за осквернення так званої георгіївської стрічки. Відповідний закон прийняли депутати Державної Думи РФ.

У прийнятому документі зазначено, що за осквернення георгіївської стрічки передбачається штраф від 3 до 5 мільйонів рублів з конфіскацією або без такої, а для фізичних осіб – до 3 мільйонів рублів або позбавлення волі від трьох до п'яти років.

Крім цього, за осквернення георгіївської стрічки в Інтернеті передбачається штраф у розмірі від 2 до 5 мільйонів рублів або позбавлення волі до п'яти років. Таке ж покарання передбачено за осквернення групою осіб за попередньою змовою.

Відео дня

Зазначається, що авторами закону виступили Андрій Турчак і депутат від "Єдиної Росії" Ольга Занко.

Довідка УНІАН. Георгіївська стрічка з 2005 року стала використовуватися в Росії як символ перемоги у Другій світовій війні. Після 2014 року, коли РФ вторглася в Україну і окупувала Крим і частину Донбасу, георгіївська стрічка став лише символом російської пропаганди.

Як раніше повідомляв УНІАН, жителя російського Норильська заарештували за спалення георгіївської стрічки.18-річного хлопця звинуватили в оскверненні символів "військової слави Росії" і прихильності "українському радикальному націоналізму".

Вас також можуть зацікавити новини: