Небажані організації мають припинити свою діяльність в Росії / фото REUTERS

Генеральна прокуратура Росії визнала небажаною на території країни діяльність чотирьох зарубіжних релігійних організацій, зареєстрованих у Литві та Україні.

Як повідомляє "Радіо Свобода", серед цих організацій Духовний навчальний заклад Міжнародний біблійний коледж "Нове покоління" та Духовне управління євангельських християн Української християнської церкви "Нове покоління" (Україна);

Міжнародний християнський рух "Нове покоління" та Євангельська християнська церква "Нове покоління" (Латвія).

Відео дня

За повідомленнями, приводом для визнання організацій небажаними стало те, що вони, на думку прокуратури, загрожують основам конституційного ладу і безпеки Росії.

Читайте такожВ Росії раптово видали книгу про одностатеві сім'ї (фото)Небажані організації мають припинити свою діяльність в країні, інакше їхнім членам загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.

Довідка УНІАН. "Нове покоління" – міжнародний апостольський рух протестантських церков, що налічує понад 400 церков у пострадянських країнах, Європі та США.

Вперше церква була зареєстрована в Україні в місті Марганець Дніпропетровської області в 1990-і роки. 31 жовтня 2006 року в Україні було зареєстровано Духовне управління євангельських християн Української християнської церкви "Нове покоління".

Його очолив Андрій Тищенко. Під його опікою перебуває близько 400 помісних церков, 110 з них – на території Росії.