"Вагнерівці" вперше звинуватили Путіна, зазначив "Цезар" / скріншот

Після смерті ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина і його двох заступників, найманці вперше пред'явили претензії кремлівському диктатору Володимиру Путіну. Ошукані бойовики можуть серйозно похитнути його режим. Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив заступник командира Легіону "Свобода Росії" з військово-цивільного співробітництва на позивний "Цезар".

"Не треба скидати з рахунків "вагнерів", які виступили із заявою, які вирішили, що їх обдурили, зрадили. І, зауважте, якщо раніше у них не було претензій до Путіна, а були претензії тільки до Шойгу та Герасимова, тепер вони сказали, що головний винуватець - кремлівський карлик", - зазначив він.

За його словами, незалежно від формату, в якому виступатимуть "вагнерівці" проти Москви, це внесе дуже велику смуту і прискорить перемогу України:

"Чи буде це похід "Марш справедливості" 2:0, чи буде це спроба захопити якийсь регіон і нав'язати там свою систему управління, чи буде це повернення "вагнерів" у Росію і створення маленьких та великих банд - все це дестабілізуватиме обстановку, все це вимагатиме величезних ресурсів від Кремля для придушення, і це знову-таки піде нам на користь".

Боєць не виключає, що до деяких "вагнерівців" почне доходити, хто їхній реальний ворог, і у Легіоні "Свобода Росії" готові з ними домовлятися:

"Можливо, до їхньої свідомості дійде, що треба приєднаються до нас, що треба кров'ю змити ту ганьбу, якою вони себе покрили, що треба спробувати поборотися за світле майбутнє і відвоювати собі у ньому місце. Отже, всього цього я не виключаю... Так, ці люди воювали проти України, вони вбивали українців, але якщо в якийсь момент до них дійде, що вони можуть прискорити припинення цієї війни, що вони можуть покарати винуватців, то ми надамо їм таку можливість. Ми не закриваємо двері. Ми завжди закликали російську опозицію, зверталися до російських силовиків: давайте швидше припинимо кровопролиття і знищимо зло".

Також "Цезар" вірить у потенціал для зміни настроїв серед російських військових і що рано чи пізно вони прозріють і приєднаються до їхніх лав.

"Вагнерівці" переходять на бік України - що повідомлялося

Нагадаємо, екс-депутат Держдуми РФ, опозиціонер Ілля Пономарьов заявив, що найманці ПВК "Вагнера" почали переходити на бік росіян, які воюють за Україну.

"Якщо вони вступлять в Легіон "Свобода Росії"... Цей процес почався. Думаю, скоро буде про це вже відомо", - сказав він

На його думку, після ліквідації Пригожина зросте рівень ненависті до військового керівництва РФ серед прихильників вторгнення в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: