У Росії на виплати сім'я знищених окупантів хочуть виділити понад 5 мільярдів рублів, дізналися журналісти / колаж УНІАН з фото REUTERS

Російська влада фактично визнала, що в ході війни в Україні за два роки будуть ліквідовані понад 100 тисяч військових-окупантів.

"Можем объяснить" в Telegram дійшов такого висновку, проаналізувавши проект бюджету Росії на 2024 рік, який було внесено у Державну думу. "Цю оцінку можна зробити щодо зміни витрат держави на щомісячні виплати рідним загиблих. Компенсація за одного загиблого військовослужбовця становить 21,9 тис. рублів і ділиться між усіма членами сім'ї", - наголошується у матеріалі.

Такі виплати здійснює Соціальний фонд. На каналі зазначається, що у 2022 році на компенсації у Фонді (не враховуються гроші на ремонт будинків тих, хто втратив годувальника сім'ї) було виділено 3 мільярди рублів, а до наступного року ця сума зросте до 5,25 млрд.

Відео дня

Журналісти зазначили, що різниця перевищує 2,2 млрд рублів, і цих грошей має вистачити на виплати понад 102 тисячам рідних знищених окупантів. "Гроші отримають у тому числі сім'ї померлих протягом року від отриманих ран", - підкреслюється на каналі.

Важливі новини щодо війни в Україні - сьогодні це варто знати

Росіяни вже тривалий час намагаються здійснювати атаки на низці напрямків в Україні, зазнають величезних втрат і не мають успіхів. Зараз ворог зосередився на спробах захопити місто Авдіївка Донецької області, щоб домогтися хоч якогось результату на українській землі.

Російська сторона серйозно зменшує свої втрати в Україні. Крім того, повідомлялося, що супротивники спалювали тіла своїх посіпак. За відомостями Генштабу Збройних сил України, втрати РФ на 12 жовтня 2023 року у нашій країні становлять приблизно 284 890 загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: