У Росії "оголосили" тривогу / Скриншот

Хакери зламали російські телеканали і транслювали повідомлення про удар по території Росії і карту тривог.

Відомо, що повідомлення з текстом "Всі негайно в укриття!" з'явилися на телеканалах у Свердловській області. У місцевому МНС заявили, що інформація не відповідає дійсності. "На території Свердловської області в результаті злому серверів радіостанцій і телеканалів в ефірі прозвучала інформація про оголошення повітряної тривоги", - йдеться в повідомленні.

Пізніше стало відомо, що подібне повідомлення з'явилося в ефірі московських радіостанцій і телеканалів. У Росії сказали, що це сталося через злам серверів.

"Увага! Екстрене повідомлення! Стався удар! Терміново пройти в укриття, провести герметезацию приміщення. Використовуйте протигази всіх типів, при їх відсутності - ватно-марлеві пов'язки. Прийняти таблетки калію йодиду. Зберігайте спокій", - говорилося в повідомленні.

Тривоги в Росії

Як відомо, за час повномасштабної війни на території Росії та в окупованому Криму хакери транслювали звернення до росіян та кадри війни в Україні.

В кінці лютого вони крутили повідомлення про повітряну тривогу і загрозу ракетного удару по телебаченню і радіо в Бєлгородській, Ленінградській і Московській областях.

Нещодавно в Криму на радіостанціях прозвучало звернення глави ГУР Кирила Буданова, в якому він попередив, що всі окуповані території повернуться додому назавжди.

Також українські хакери зламали брифінг російського МЗС, щоб нагадати, що Росія - держава-терорист.

Вас також можуть зацікавити новини: