Хакери знову підбадьорили росіян повідомленнями про тривогу по ТБ і радіо / скриншот

Вранці у вівторок, 28 лютого, хакери знову зламали передавач сигналу і запустили повідомлення про повітряну тривогу і загрозу ракетного удару по російському телебаченню і радіо.

Як повідомляють російські Telegram-канали, повідомлення про тривогу транслювали жителям прикордонної Бєлгородської, а також Ленінградської і Московської областей. 

Місцева влада спростовує інформацію про оголошення тривоги. В МНС РФ заявляють, що оповіщення про тривогу запустили внаслідок хакерського злому.

"В результаті злому серверів радіостанцій і телеканалів, в деяких регіонах країни в ефірі прозвучала інформація про оголошення повітряної тривоги. МНС Росії повідомляє, що ця інформація є неправдивою і не відповідає дійсності", – йдеться в повідомленні.

Перехоплення сигналу російського ТБ і радіо  

Минулого тижня фейкові повідомлення про загрозу ракетного удару звучали на російському радіо. "Тривогу" чули в Бєлгороді, Старому Осколі, Уфі, Новоуральську, Підмосков'ї, Воронежі і Казані. Російська влада спершу пояснила це технічним збоєм, а після - хакерською атакою.

23 лютого, напередодні річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну, в окупованому Криму на російських радіостанціях запустили звернення глави української розвідки Кирила Буданова про обов'язкове повернення півострова, Донбасу і Півдня України додому. 

Вас також можуть зацікавити новини: