Вид на шале "Ачіпсе" біля курорту Червона поляна / фото Scanpix / LETA

Президент Росії Володимир Путін може володіти елітною резиденцією "Ачіпсе" біля курорту Червона поляна в Краснодарському краї.

Про це повідомляє видання "Співрозмовник", яке розповіло про дорогі оздоблювальні матеріали, меблі та предмети інтер'єру в шале «Ачіпсе».

У 2014 році про цей об'єкт розповів журналіст і блогер Андрій Мальгін, до цього показав фото ймовірної резиденції Дмитра Медведєва під назвою «Псехако». За його даними, поруч з нею розташоване шале "Ачіпсе", яке і приписують Путіну.

Відео дня

Площа шале "Ачіпсе" становить 3800 квадратних метрів. Всередині розташовані кілька спалень і загальні зони, включаючи камінну кімнату.

Небо над цим об'єктом закрито для БПЛА, а на територію об'єкта можуть безперешкодно проходити співробітники ФСО.

До "Ачіпсе" веде окрема підвісна канатна дорога протяжністю 2775 метрів. Також там є вертолітний майданчик, двоповерхова лазня, басейн площею 385 квадратних метрів, і шість пасажирських ліфтів. Також на території об'єкта діє радіолокаційна система Rohde & Schwarz, яка дозволяє виявити дрони, "жучки" і встановлені в режимі очікування саморобні вибухові пристрої.

Видання повідомляє, що для обробки "Ачіпсе" використовувалося підлогове покриття із зістареного дуба, інкрустованого мармуром, по 400 тисяч за квадратний метр.

Читайте такожАмфітеатр, тунель до моря, підземна ковзанка: у Навального випустили фільм про розкішний палац Путіна (фото, відео)

Також для шале куплений:

  • Рояль німецької фірми Blüthner за шість мільйонів рублів (модель називається Nicolaus II, вперше вона була виготовлена для російського імператора Миколи II);
  • Свічники французького виробника Christofle по 275 тисяч рублів кожен;
  • Ковдра італійської фірми Frette за 140 тисяч;
  • Винний столик за 150 тисяч;
  • Сервірувальні візки по 118 тисяч;
  • Шкіряні кошики для сміття по 76 тисяч.

Крім того, в шале є колекція копій середньовічних гобеленів, зроблених вручну в Італії, позолочені вази по 187 тисяч рублів і скляні глечики по 168 тисяч.

У лютому 2021 року «Проект» писав, що у Путіна може бути понад 20 офіційних і передбачуваних резиденцій по всій Росії.

Читайте такожПоруч з палацом Путіна оселилися його друзі - олігархи - росЗМІ (фото)

Фільм про палац Путіна: що відомо

  • "Фонд боротьби з корупцією" Олексія Навального наступного дня після його затримання випустив документальний фільм про величезний палац Володимира Путіна під Геленджиком.
  • Площа одного лише палацу становить 17 691 квадратний метр, а площа ділянки під ним — 68 гектарів. 
  • Крім палацу, на ділянці розташований Льодовий палац висотою з п'ятиповерховий будинок, буквально заритий під землю, церква, оранжерея на 2500 квадратних метрів, амфітеатр і 80-метровий міст через яр, що веде до чайного будиночка. У горі є спеціальний тунель, що дозволяє вийти до моря.
  • У Кремлі розслідування Навального щодо садиби Путіна назвали "лохотроном".
  • Згодом російський бізнесмен-мільярдер, близький друг президента РФ Аркадій Ротенберг назвав себе власником садиби в Геленджику. Російська пропаганда наразі доводить, що об’єкт недобудований, і в середині нього – «суцільний бетон».