Ракети "Змеевик" повинні були використовуватися комплексами "Бастіон" / фото Міноборони РФ

Росія призупинила розробку нової ракети "Змеевик", яка раніше була заявлена як гіперзвукова ракета-вбивця авіаносців.

Як повідомляють росЗМІ, причина заморозки проекту полягає у тому, що у російського ВПК зараз в пріоритеті модернізація наявних ракет, які РФ активно використовує проти України.

"Поки в "Змеевике" гострої потреби немає", - пишуть російські сайти.

Відео дня

Ракета "Змеевик" - що про неї повідомлялося

За даними росЗМІ, про розробку балістичної ракети з гіперзвуковим бойовим блоком "Змеевик" у РФ заявили у липні 2022 року.

Передбачалося, що ці ракети будуть використовувати російські протикорабельні комплекси "Бастіон" і "Бал". Дальність її польоту - до 4 000 кілометрів.

Ракета "Змеевик" - висновки українських експертів

Як пише Defense Express, для РФ проект "Змеевик" під виглядом "протикорабельної ракети" міг бути лише прикриттям створення ракети середньої дальності в умовах чинного договору РСДМ (договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності), який це обмежував до 2019 року.

"Але увагу слід звернути на те, що у РФ усі зусилля спрямовані на "вдосконалення" вже існуючих розробок. Це означає, що поточних ресурсів ворога не вистачає на ведення нових проектів, очевидно, і через брак технологій. Але те, що Кремль ухвалив рішення не розпорошувати ресурси, а сконцентрувати їх на вже наявному озброєнні, необхідно враховувати", - насторожили аналітики.

Вас також можуть зацікавити новини: