клавиатура интернет хакер / fotokanal.com

Таким чином було завдано удару по так званому ботнету Ramnit, мережі комп'ютерів, заражених шкідливими програмами, повідомляє українська служба DW із посиланням на інформаційне агентство Reuters.

Центр працював зі слідчими з Німеччини, Італії, Нідерландів та Великобританії. В операції також взяли участь компанії Anubisnetwork, Microsoft і Symantec, які повідомили, що близько 3,2 млн комп'ютерів були зламані.

Читайте такожСША і Великобританія будуть разом боротися з кіберзлочинцями - ЗМІ

Відео дня

"Ми працювали разом, щоб вимкнути контрольні сервери мережі у різних країнах Європейського Союзу", - розповів начальник відділу операцій у центрі боротьби з кіберзлочинністю Пол Гіллен. В результаті злочинці втратили контроль над інфраструктурою, яку вони використовували.

Програми шкідники, встановлені через необережне поводження зі спамом або зараженими веб-сайтами, дозволяли хакерам брати під контроль комп’ютери і використовувати їх для злочинної діяльності.

Комп'ютери по всьому світу були заражені цим ботнетом, але більшість припадала на Великобританію. Зараження почалося ще у 2012 році.

Слідство триває, тому Гіллен сказав, що він не може прокоментувати можливі арешти підозрюваних, оскільки це може зашкодити поліцейським операціям.

Раніше УНІАН повідомляв, що український уряд підписав угоду з Microsoft про співпрацю у галузі кібербезпеки.