Пристрій фіксує все, що бачить, і передає сигнал на приймач / dailymail.co.uk

47-річний канадський режисер незалежного кіно Роб Спенс вставив в око невеличку камеру, що дозволяє чоловіку записувати ролики. 

Про це пише The Daily Mail.

Себе американець називає Eyeborg (від слів «кіборг» та «око» – УНІАН) і часто порівнює з Термінатором: у темряві око митця світить червоним.

Відео дня

Читайте такожPorsche запатентувала аеромобіль у формі НЛО (фото)

Журналістам він пояснює, що втратив зір у правому оці ще в дитинстві – унаслідок стрілянини. Видалене очне яблуко канадець вирішив замінити протезом з відеокамерою, який би дозволяв йому записувати ролики.

Втім, камера не відновила втрачений зір Спенса, оскільки не пов’язана з зоровим нервом. Пристрій фіксує все, що бачить, і передає сигнал на приймач, з якого відео можна зберігати, відтворювати на моніторі чи завантажувати онлайн.

Наразі акумулятор протезу працює 30 хвилин. Штучне око складається з протезної частини, акумулятора, відеокамери та бездротового передавача.

dailymail.co.uk

Спенс постійно шукає можливість удосконалити дизайн свого ока. Наразі він разом з командою інженерів працює над створенням 3D-версії протезу.

На думку канадця, це полегшило б проектування нового пристрою, що підходить для штучного ока, а також значно пришвидшило б процес масового виробництва.

Найближчим часом чоловік сподівається, що зможе продавати бездротові очні камери з 3D-друком та ділитися протезом з іншими незрячими людьми.

Як повідомляв УНІАН, суд Китаю вперше у світі захистив авторським правом текст, який створив штучний інтелект.