Овіраптори жили у Центральній Азії 88-86 мільйонів років тому й мали приблизно такий, як і в людей, зріст / Скріншот

Знайдені у Китаї скам’янілі яйця двоногих динозаврів родини овірапторових підтвердили, що тварини вилуплювалися з яєць, як сучасні птахи.

Про це пише The Daily Mail.

Читайте такожВчені змогли відтворити голос мумії з Єгипту, якій три тисячі років

Відео дня

Німецькі дослідники виявили, що динозаври вилуплювалися у різний час. Таким чином, ці тварини були близькі до птахів на еволюційній часовій шкалі.

Овіраптори жили у Центральній Азії 88-86 мільйонів років тому й мали приблизно такий, як і в людей, зріст.

Раніше науковці припускали, що народження динозаврів було схоже на народження крокодилів або сучасних птахів. Втім, вчені не знали, чи вилуплювалися малюки динозаврів одночасно або ж народжувалися у різний час.

dailymail.co.uk

Внутрішня товщина яєчної шкаралупи й структури кісток трьох скам’янілостей підтвердила, що процес вилуплення був більш схожий на пташиний.

Також науковці дослідили ембріони яєць і дійшли висновку, що всі вони мали різну довжину кісток, що свідчить про неодночасний розвиток і, відповідно, вилуплення дитинчат.

Як повідомляв УНІАН, вчені ідентифікували часточки блискучого твердого матеріалу всередині черепа жертви під час виверження Везувію. Ними виявився мозок, який під дією високої температури (520 градусів за Цельсієм) перетворився на «скло». До сьогодні скляних фрагментів мозку виявлено не було.