Обвинувачені допомагали своїм клієнтам безперешкодно продовжувати свої злочини / Ілюстрація REUTERS

Четверо громадян Східної Європи визнали свою участь у кібератаках на фінансові установи у США у період з 2008 по 2015 роки.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну США.

Читайте такожБританська компанія випустила програму для зміни міміки акторів кіно під дубляжГромадяни Росії Олександр Гричишкін та Андрій Скорцов у парі з двома громадянами Литви Олександром Скородумовим й Павлом Стассі орендували IP-адреси, сервери та домени для клієнтів-кіберзлочинців, котрі використовували цю технічну інфраструктуру для поширення шкідливих програм. Хакери отримували доступ до комп’ютерів жертв, формували мережі ботів, крали банківські облікові дані для подальшого шахрайства.

Відео дня

Шкідливі програми Zeus, SpyEye, Citadel і Blackhole Exploit Kit у період з 2009 по 2015 роки постійно атакували американські компанії й фінансові структури.

Обвинувачені допомагали своїм клієнтам маскуватися від правоохоронних органів і безперешкодно продовжувати свої злочини.

Гричишкін і Скорцов були засновниками організації та володіли нею. Скворцов відповідав за маркетинг злочинного бізнесу та контактував з клієнтами, а Гричишкін був щоденним керівником організації та керував персоналом.

Скородумов був одним з провідних системних адміністраторів, а іноді навіть єдиним сисадміном. Він налаштовував й керував доменами та IP-адресами клієнтів,  допомагав клієнтам оптимізувати шкідливі програми і мережі ботів. Стассі виконував різні адміністративні завдання, як от онлайн-маркетинг і використання вкраденої або неправдивої особистої інформації для реєстрації веб-хостингів чи фінансових звітів.

Обвинуваченим загрожує до 20 років позбавлення волі.

Вас також можуть зацікавити новини