Магнітні бурі у квітні 2023 / фото ua.depositphotos.com

Магнітні бурі - це потенційно небезпечні для здоров'я явища, про які нас заздалегідь попереджають працівники сонячних лабораторій. У дні магнітних бур метеозалежні, літні і хронічно хворі люди можуть відчувати нездужання. УНІАН розповів, коли слід очікувати на магнітні бурі у квітні 2023 року.

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

Прогноз магнітних бур на квітень 2023 року

Магнітні бурі в квітні / фото УНІАН

Про те, коли будуть магнітні бурі в квітні, попереджає погодний сайт Meteoagent. У квітні очікується кілька слабких і одна сильна магнітна буря.

Відео дня

У перші дні місяця 1 і 2 квітня очікується слабка буря потужністю 4 бали. Наступна буря такої ж потужності буде 10 і 11 квітня. Потім 16 і 17 квітня очікується третя в місяці буря також силою 4 бали. Остання і найпотужніша за місяць магнітна буря прогнозується 20 і 21 квітня - її потужність досягне 6 балів. 

Як полегшити самопочуття у дні магнітної бурі

Недуга під час магнітної бурі може проявлятися по-різному і найчастіше включає головний біль і запаморочення, нудоту, підвищений тиск, біль у м'язах та суглобах, безсоння або сонливість, сильну слабкість, загострення хронічних хвороб.

Для гарного самопочуття під час бурі дотримуйтесь таких правил:

  • Пийте більше рідини, а також трав'яного та зеленого чаю.
  • Відмовтеся від кави, алкоголю, сигарет, кальяну.
  • Їжте менше смаженої, гострої та жирної їжі, але більше сезонних овочів та зелені.
  • Збільште фізичну активність і більше ходіть пішки.
  • Регулярно провітрюйте кімнату і більше на свіжому повітрі.
  • Постарайтеся менше нервувати.
  • Перед сном приймайте контрастний душ.

Дотримуйтесь цих рекомендацій у небезпечні дні, і бурі пройдуть для вас непомітно.

Вас також можуть зацікавити новини: