Місія на МКС отримає назву Axiom Mission 1 \ nasa.gov

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) уклало контракт з компанією Axiom Space на відправку туриста на Міжнародну космічну станцію (МКС) в січні 2022 року.

Читайте такожОбрали перших туристів, які полетять у космос на кораблі Crew Dragon компанії SpaceXПри цьому вартість контракту не розкривається. Місія на МКС отримає назву Axiom Mission 1 (Ax-1), вона розрахована на вісім днів. Запуск заплановано з космодрому на мисі Канаверал у Флориді не раніше січня 2022 року, повідомляється на сайті NASA.

Склад екіпажу і назва корабля не уточнюються. За даними Axiom Space, на МКС полетить корабель Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска, передає kommersant.

Відео дня

У січні Axiom Space назвала імена туристів, які полетять на МКС в 2022 році. Командиром екіпажу стане колишній астронавт NASA Майкл Лопес-Алегрія, разом з ним відправляться американський інвестор і підприємець Ларрі Коннор, канадський інвестор і філантроп Марк Паті та ізраїльський бізнесмен Ейтан Стіббе.

Вас також можуть зацікавити новини