Як вивчити англійську мову самостійно?

Англійська мова – це майже обов'язкова навичка у світі. Робота за кордоном, у тому числі у дистанційному форматі, подорожі, бізнес в інших країнах, кар'єрне зростання у своїй професії – без англійської це зробити складніше чи навіть неможливо.

Є кілька підходів щодо навчання іноземних мов. Перший – це відвідування курсів у лінгвістичних центрах. Другий – заняття з індивідуальним репетитором. Третій – самостійне навчання.

І якщо перший і другий підходи вимагають великих грошових вкладень, самостійне навчання найчастіше стає оптимальним варіантом. Наприклад, за допомогою відео+аудіо Курсів Розмовної Англійської для Початківців: на сайтах тематичних сервісів.

Відео дня

Як вивчати англійську вдома?

Звичайно, багато новачків цікавляться, як швидко вивчити англійську вдома, не звертаючись за допомогою до педагогів.

Будьте реалістами – щоб вивчити чужу мову, потрібен час. До того ж, вам будуть потрібні різні матеріали, які допоможуть з вивченням іноземної лексики, граматики та вимови.

Рекомендуємо використовувати всі доступні інструменти, які можна знайти в інтернеті. По-перше, це захоплюючі відеоуроки англійської. На відміну від текстових підручників, уроки у форматі відео та цікавіше, і краще розуміються.

По-друге, це текстові підручники. Незважаючи на те, що ви дивитися відео або слухати аудіо-уроки, без підручників не обійтися. Також доведеться робити вправи та виконувати завдання. Поєднуйте книги з відеоуроками для більшої ефективності.

По-третє, коли ви вже матимете запас лексики, починайте дивитися фільми та серіали в оригіналі. Нехай це будуть передачі для дітей чи музичні кліпи – головне слухати мову. Якщо вам потрібні субтитри – користуйтеся ними спочатку, але періодично відключайте підказки.

Поради тим, хто навчатиме самостійно

Врахуйте, що вивчити мову за тиждень чи два не вийде. Розраховуйте мінімум на кілька місяців занять, щоб вивчити англійську хоча б на базовому рівні.

Будьте організованими та дисциплінованими. Якщо вашої мотивації вистачить лише кілька днів – це погано. Найкраще займатися раз на тиждень, але протягом року.

Знайдіть однодумців. Якщо ви можете іноді спілкуватися з носіями мови чи тими, хто теж навчає англійську – це великий плюс. Поєднуючи живе спілкування з відеоуроками та підручниками, ви швидко зберете особистий словник і поставите вимову, навчитеся сприймати мову на слуху, а ще знайдете нових знайомих.