Youtube тестує свій аналог TikTok / скріншот

Найбільший відеохостинг YouTube запустив свій аналог популярної китайської соцмережі TikTok під назвою YouTube Shorts.

Читайте такожTikTok шукає спосіб не продавати американський бізнес

Як повідомляє BBC, новий сервіс поки що запущено в Індії на стадії бета-тесту. Youtube Shorts дозволяє заливати відео тривалістю до 15 секунд, платформа надає інструментарій, аналогічний TikTok.

Відео дня

Зазначається, що уряд Індії заборонив в країні TikTok і ще 58 китайських додатків на тлі загострення прикордонної суперечки між країнами. На сьогодні Індія є для TikTok найбільшим іноземним ринком - там налічується близько 120 мільйонів користувачів.

blog.youtube

Індія проти TikTok

  • У липні Міністерство електроніки та інформаційних технологій Індії заборонило використання в країні кілька десятків китайських додатків, включаючи такі популярні додатки, як TikTok та WeChat.
  • Підставою для заборони стало звинувачення TikTok в причетності до діяльності, що завдає шкоди суверенітету і цілісності Індії – передачі китайському уряду інформації про користувачів.
  • Глава TikTok в Індії визнав урядовий указ. Разом з тим він заперечує передачу інформації про користувачів уряду Китаю.
  • Напруженість між Китаєм та Індією залишається на високому рівні після інциденту, що стався в червні на кордоні між двома країнами, в результаті якого загинули 20 індійських солдатів. Однак безпосередньо уряд не пов'язує цей інцидент із забороною китайських додатків.

США проти TikTok

  • На початку липня 2020 року Державний секретар США Майк Помпео попередив про можливість заборони TikTok і ще цілого ряду китайських програм.
  • 17 липня 2020 року стало відомо про те, що США можуть внести в "чорний список" материнську компанію TikTok.
  • Американські законодавці висловлювали побоювання з приводу того, що TikTok обробляє дані користувачів. Зокрема, їх турбували китайські закони, що зобов'язують місцеві компанії співпрацювати з розвідувальними службами КНР.
  • 7 серпня 2020 року президент США Дональд Трамп підписав виконавчий указ «про боротьбу із загрозою TikTok», який зобов'язує американські компанії протягом 45 днів припинити операції з компанією-власником додатка ByteDance.