у 55 випадках призначено проведення спеціального досудового розслідування / фото УНІАН

В Україні в розшуку знаходяться 4 266 військовослужбовців із Криму, які зрадили присязі в 2014 році після анексії півострова.

Про це повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України. Усі вони обвинувачуються в дезертирстві.

"З початку проведення АТО (а саме – з 01.04.2014 року) військовими прокурорами Центрального регіону України скеровано до суду 56 обвинувальних актів за ст. 111 Кримінального кодексу України («державна зрада»). Загалом у розшуку перебуває 4 266 військовослужбовців, які в 2014 році не прибули з АР Крим для подальшого проходження військової служби та обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого ст. 408 КК України («Дезертирство»). На даний час вже розслідувано та скеровано до суду 4 обвинувальні акти стосовно 4 військовослужбовців. Усіх чотирьох засуджено до різних строків позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожТурчинов пояснив, на виконання якого плану Москви Янукович написав листа Путіну (відео)

Як приклад, за державну зраду засуджено колишнього заступника начальника медичної частини Центру медичної реабілітації, санаторного лікування та спецпідготовки особового складу Повітряних та Військово-морських сил ЗСУ «Судак», підполковника медичної служби, який, будучи громадянином України та військовослужбовцем Збройних Сил України, перейшов на службу до держави-агресора, тобто вчиняв дії на шкоду Україні.

Раніше повідомлялося, що секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов, який з 23 лютого по 7 червня 2014 року виконував обов'язки президента України заявляє, що в Криму у лютому-березні 2014 року не проводилась антитерористична операція, оскільки 90% працівників регіонального управління СБУ зрадили Україні.