В УПЦ МП прокоментували анонімні "анонси" об`єднавчого Собору української церкви / Фото УНІАН

Архієпископ Української православної церкви Київського патріархату, речник УПЦ КП Євстратій Зоря спростував інформацію щодо проведення об'єднавчого церковного Собору 22 листопада, яка поширюється в соцмережах.

Читайте такожСтворення автокефальної помісної церкви підтримує більшість українців – опитування

«Мене не дивує, що невідомі аноніми «оголошують» у Фейсбуці церковні Собори. Мене дивує те, яка кількість освічених людей, священнослужителів сприймає таке «оголошення» за чисту монету і поширює його!”, - наголосив Євстратій у своєму дописі в Facebook.

Відео дня

“Офіційно засвідчую: поширювана в оголошенні (зображення нижче) інформація НЕ ВІДПОВІДАЄ ДІЙСНОСТІ. Знову вимушений повторити: лише ОФІЦІЙНЕ (!) повідомлення про дату Собору означатиме, що вона вже визначена”, - вказав він, коментуючи відповідний “анонс” собору.

Як повідомлялось, колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко сказав, що проведення Об’єднавчого собору планується на 22 листопада.

13 листопада президент України Петро Порошенко провів зустріч з частиною ієрархів Української православної церкви Московського патріархату. На зустрічі обговорювались різні питання, в тому числі, президент розповів про свої переговори з Вселенським патріархом.

Представники УПЦ МП, які підтримують об'єднання Української православної церкви, заявили про сильний тиск і, на їхнє прохання, їх імена поки не розкривають.