Змішувач - найголовніший атрибут у ванній кімнаті. Можна обійтися без душової кабіни, ванни чи сушарки, але без крана - ніяк. Крім своєї основної функції, він здатний ефектно доповнити інтер'єр.

Ідеальний змішувач повинен бути простим в експлуатації, підходити за розміром, бути плавним, доступним для дітей, а також мати вбудований обмежувач гарячої води, який захистить від опіків. Сьогодні розберемося в деяких характеристиках, які дуже важливо врахувати при виборі.

На ринку можна зустріти найрізноманітніші змішувачі для ванної кімнати, різних дизайнів та конструкцій. Якщо хочете придбати якісну модель, яка прослужить вам досить довго, поставтеся до вибору з усією відповідальністю. В першу чергу варто визначитися – з якою метою і де буде використовуватися змішувач.

Відео дня

Види змішувачів

Вибираючи змішувачі, варто віддати перевагу тій моделі, яка ідеально впишеться в декор кімнати. Виділяють 4 основні види змішувачів:

  • Одноважільні – найбільш популярний варіант, вони довговічні і легкі у використанні.
  • Двохвентильні – ідеальний вибір для оформлення ванни в класичному стилі та в стилі ретро.
  • Термостатичні – підтримують певну температуру протягом купання.
  • Безконтактний – працює за допомогою інфрачервоного датчика – означає, що кран буде довше зберігати товарний вигляд.

Купуючи вентильні моделі, варто пам'ятати, що ефективність їх використання знаходиться на низькому рівні. Зовнішній вигляд не особливо тішить, але ремонт такої моделі обійдеться вам дешевше. Кульові змішувачі більш ефективні та зручні у використанні, але вони погано переносять розчинені у воді солі та тверді частинки.

Бренд змішувачів

На жаль, ринок сантехніки переповнений продукцією поганої якості, тому багатьох цікавить яким брендам варто віддати перевагу. Рекомендується звертати увагу на такі перевірені фірми як: Hansgrohe, Grohe, Herbeau, Teka та ін. Моделі цих виробників коштують недешево, але у них красивіший дизайн і майже необмежений термін експлуатації.

Змішувачі вітчизняного виробництва характеризуються непоганим співвідношенням ціни / якості. Вони користуються великим попитом серед населення. Головне не купувати китайські моделі, які швидко виходять з ладу і псують якість води.

Зовсім неважливо, яку модель ви хочете придбати, завжди звертайте увагу на наявність сертифікату та офіційної гарантії.

Матеріал

Матеріал крана – дуже важливий критерій при виборі. Багато провідних виробників воліють використовувати при виготовленні латунь. Цей матеріал захищений від корозії та інших несприятливих факторів. Щоб надати ванній естетичного вигляду, крани з латуні покривають хромом, бо вона гігієнічна та має високі показники міцності.

Перед покупкою сантехніки варто проконсультуватися з продавцем в магазині, щоб уточнити всі особливості та нюанси змішувача. Відразу визначтесь, що саме ви хочете бачити в своєму змішувачі. Максимально докладно поясніть консультанту повну картину того, що ви хочете бачити в змішувачі і вам підберуть та встановлять змішувач чудової якості.

Джерело – Імперія Сантехніки