Окрім цього, українське населення стрімко скорочується через трудову міграцію: 7-9 млн людей їдуть на заробітки закордон, через що Україна посіла перше місце у рейтингу країн з найстрімкішим скороченням працездатних ресурсів. Також за показником старіння Україна посідає 29 місце. 

Враховуючи зазначені виклики, Національний сімейний рух України проведе в Києві IV Всеукраїнський форум сім’ї, спрямований на покращення стану інституції сім'ї.

Захід відбудеться за ініціативи Всеукраїнського собору та за підтримки Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та Міжфракційного депутатського об’єднання “За духовність, моральність та здоров’я України”.

Відео дня

У рамках форуму відбуватимуться пленарні засідання та робота тематичних секцій, розроблятиметься глобальна стратегія сімейного руху. Зокрема, буде презентована Програма дій на 2019 рік.

Метою заходу є консолідація зусиль представників органів влади і громадськості для захисту цінностей української сім’ї та формування державної сімейної політики заснованої на українських традиційних цінностях.

До участі у форумі запрошено керівництво держави, урядовці, парламентарі, науковці, журналісти, освітяни, представники громадськості, органів влади та органів місцевого самоврядування, релігійних організацій, батьківських комітетів, просімейних, дитячих і молодіжних організацій з усіх областей України. Очікується близько 1000 делегатів.

Форум пройде 1 березня 2019 року з 10:00 до 17:00 в Українському домі (м. Київ, вул. Хрещатик, 2). 

Акредитація ЗМІ за телефоном –  067 233 8417, Яна.