vidrodzhennya.org.ua

Про це під час зустрічі з колективом Нікопольського заводу феросплавів заявив голова Партії «Відродження» Віктор Бондар.

Він зазначив, що сьогодні Нікопольський завод феросплавів є взірцем української промисловості. Підприємство забезпечує роботою 6 тисяч осіб і дає близько 40% податкових надходжень до бюджету міста Нікополь, передає прес-служба партії. 

«Цей завод відраховує до держбюджету 1,5 млрд гривень податків щорічно. Однак підприємство платить просто шалені суми державі за енергоносії – близько 600 млн гривень у місяць, або 7 млрд гривень в рік! Ще буквально чотири роки тому суми були в п’ять разів меншими. Про що це говорить? Про безсистемність економічної політики держави, про те, що влада, по суті, бере промисловість у заручники, перетворює на інструмент отримання для себе політичної вигоди. Немає жодних програм відродження і підтримки промисловості, владу це не цікавить», – заявив Віктор Бондар.

Відео дня

Він нагадав, що у 2007-2010 роках очолював Дніпропетровську ОДА, і констатував: відтоді інфраструктура регіону занепала.

«Я бачу, що з регіону, який забезпечує бюджет України валютою, податками, а людей – робочими місцями, просто «викачують» гроші. При цьому руйнується потенціал області. Вже час винести вирок владі, відправити цих державників на незаслужений відпочинок», – підкреслив лідер Партії «Відродження».

Як зазначив голова правління, генеральний директор ВАТ «Нікопольський завод феросплавів», керівник Дніпропетровської обласної організації Партії «Відродження» Володимир Куцін, ціни на енергоносії сьогодні є головною проблемою для виробника.

«Понад 30% у собівартості нашої продукції становить частка плати за електроенергію. Коли готувався закон про електроенергетику, перша частина якого набула чинності 1 січня, нам обіцяли, що ціни на енергоносії знизяться, оскільки буде ринок, і ми зможемо купувати електроенергію у різних постачальників. На жаль, цього не сталося. Навпаки: в січні електроенергія для нас подорожчала на 5% порівняно з груднем. Звісно, це дуже велике навантаження. У нас немає можливості піднімати ціни на готову продукцію – її складно буде реалізувати. Тому робимо все для зниження собівартості. Також, на жаль, постійне зростання тарифів на комунальні послуги робить дуже проблематичним підвищення заробітної плати. Але ми намагаємося триматися. Звичайно, хотілося б державної підтримки. На жаль, її немає», – підкреслив Володимир Куцін.