Вирок оголосять 4 квітня / Фото УНІАН

У тимчасово окупованому Криму прокуратура просить так званий «суд» засудити до позбавлення волі строком до 15 років кожного севастопольців Володимира Дудку і Олексія Бессарабова, яких окупанти звинувачують у підготовці «диверсій».

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Тарас Ібрагімов.

Читайте такожУ Росії не надали офіційних документів щодо стану здоров'я політв'язня Дудки - Денісова

Відео дня

«У справі «про підготовку диверсій у Криму» прокуратура запросила якісь просто позамежні строки. Володимиру Дудці запросили 15 років позбавлення волі, з яких 11 він повинен відсидіти в колонії суворого режиму. Олексію Бессарабову - 14 років і 10 місяців, із яких 4 роки він повинен провести у в'язниці, решту 10 років і 10 місяців у колонії суворого режиму», - написав він.

Крім того, за даними Ібрагімова, прокуратура просить призначити по 500 тис. рублів штрафу кожному з обвинувачених. Вирок оголосять 4 квітня.

Як повідомляв УНІАН, кримчан Дудку, Бессарабова і Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року в Севастополі. Їх звинуватили в підготовці диверсії організованою групою та зберіганні зброї (ст. 222 ч. 3, ст. 222.1 ч. 3, ст. 30 ч. 1 ст. 281 ч. 2 п. А КК РФ).

16 листопада 2017 року так званий «Севастопольський міський суд» засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму після того, як він уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину.

Правозахисники неодноразово заявляли про те, що так звана «справа українських диверсантів» є політично вмотивованим кримінальним переслідуванням.