День дочки, який відзначається щорічно 25 квітня, чудове сімейне свято, яке стає з кожним роком все більш популярним. Коли і де вперше почали святкувати День дочки, на жаль, невідомо. Проте свято вже встигло стати популярною сімейною урочистістю. Це свято закликає звернути увагу суспільства та держави на проблеми дівчаток-підлітків і допомогти їм у різних життєвих питаннях, з якими вони стикаються.

Коли відзначають День дочки

У світовому святковому календарі є декілька днів, присвячених дочкам. Так, 12 січня відзначається Міжнародний день дочок. Також ЮНІСЕФ свого часу відвів останню неділю вересня для дня майбутніх матерів.

В Україні більше прижився американський День дочки, який традиційно святкують 25 квітня. В цей день суспільство звертає увагу на труднощі виховання майбутніх жінок, складності взаємин в сім'ї і інші проблеми. У сім'ях же заведено збиратися за столом на святкову вечерю.

Відео дня
ілюстрація: Diwis.ru

Історія Дня дочки

Імовірно, День дочки був заснований для того, щоб позначити важливість дочок для сім'ї, адже раніше, на жаль, народження дівчинки вважалося ганебним і навіть невдалим.

День Дочки став органічним доповненням до низки «сімейних» свят: Дня батька, Дня матері і знайшов цікавий соціальний характер. В це свято суспільна увага спрямовується на проблеми адаптації підлітків, їх взаємодію один з одним і з близькими. Свято покликане підкреслити важливість дівчаток для сім'ї, а також зберегти теплими відносини вже дорослих дівчат і їхніх матерів.

пп

Як відзначають День Дочки

Різні народи по-різному відзначають День дочки. У багатьох містах влаштовують конференції, семінари та інші заходи, спрямовані на розв'язання проблем сучасної молоді та дітей. Після їх відвідин батьки часто змінюють ставлення до сімейних цінностей, починають по-іншому виховувати нащадків і виявляти до неї любов. На подібних заходах часто піднімається питання важливості жінки не тільки як матері, але і успішної людини.

Досягнення цілей багато в чому залежить від виховання, тому для батьків організовують навчальні уроки, проводять обговорення на круглих столах. На них зазвичай діляться секретами гарного виховання, розповідають історії успішних жінок – актрис, політиків, дипломатів, підприємців, вчених та ін.

У деяких містах вітають дівчат, влаштовуючи спортивні змагання, конкурси краси і танцювальні змагання; проводять концерти за участю місцевих колективів і зірок; роблять цікаві екскурсії на різні тематики.

фото: Diwis.ru

Як привітати дочку

Подарунок коханій доньці на це свято не повинен бути занадто дорогим, він повинен нести в собі щось пам'ятне, аби проявити всю вашу любов до довгоочікуваної дитини.

Якщо ваша донька ще маленька, ви можете купити їй ляльку або недорогий тематичний набір, який надасть їй можливість пограти і проявити себе в якійсь професії. Подаруйте доньці посуд, праску або комплект маленького стиліста. Дітей старшого віку можна вітати, подарувавши набори для творчості.

false

До школярок потрібно знайти інший підхід. Комусь сподобаються набори для вишивання або створення вітражів, кому потрібно купити давно омріяну енциклопедію або книгу популярного автора. Також ви можете подарувати набір шахів або трафарети для розмальовування одягу.

false

Підліткам догодити складно, тому найкращим варіантом провести час з дочкою буде шопінг. Рушайте разом в торговий центр і купіть вже їй давно омріяну футболку або толстовку, або сходіть на кіносеанс.

false

Дорослим дочкам вже не так важливі подарунки, їм потрібна увага мами, особливо, якщо життєві обставини розвели вас по різних хатах. День дочки в таких випадках - вагомий привід зібратися за сімейним столом, щоб переглянути фотографії та пригадати кумедні випадки з життя.

Привітання з Днем дочки

Люба донечка мила, вітаю,

Неймовірного щастя бажаю.

Хай приємностей буде багато,

Хай завжди буде затишна хата,

Оченятки твої не сумують,

Завжди світяться, радість дарують.

Щоб успішна була ти в роботі,

Лиш приємними стали турботи.

Ти найкраща перлинка у світі,

Хай для тебе розквітнуть всі квіти.

Будь безмежно прекрасна, гарнюся,

Я за щастя твоє помолюся!

***

Донечка, ніжна моя і прекрасна,

Сонечко світле, скарбничка моя,

Щіро вітаю тебе моя ясна,

Завжди із щастя бажаю вбрання.

Море здоров’я, краси неземної,

Квітів, натхнення, тепла і добра,

Світ біля тебе щоб був із любов’ю,

Щоб ти, красунечка, рада була!

***
Рідна донечко, красуне, ти рости щаслива,

Не лінива будь, слухняна, мудра і вродлива,

Хай тебе цінують люди, дуже поважають,

Найдобрішою у світі, щедрою вважають!

Будь мені неначе сонце — ясне і тепленьке,

Не сиди весь час на місці — будеш здоровенька,

Я люблю тебе, рідненька і поздоровляю,

Божого благословення на життя бажаю!