Масові акції до 9 травня в Києві пройшли спокійно / УНИАН

У Києві під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом за використання забороненої символіки складено адміністративні протоколи стосовно двох осіб.

Читайте такожСерпи, молоти, танки і Путін: в Москві під наглядом снайперів пройшов парад до Дня Перемоги (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив після масових заходів у столиці.

Відео дня

За його словами, наймасовіші акції відбулися у парку Вічної Слави, де зібралося понад 3 тис. осіб, та на Софійській площі, де були присутні близько 1,2 тис. осіб.

Громадський порядок охороняли близько 2 тис. правоохоронців, включно з бійцями Нацгвардії та співробітниками ДСНС.

“Все пройшло спокійно, без порушень. Біля парку Слави та на Арсенальній площі якихсь великих правопорушень і провокацій не відбулося, але трьох осіб було доставлено до районного управління поліції. Одну з них запросили перед початком акції, а двох було затримано та доставлено для складання адміністративних протоколів за використання забороненої символіки. Після цього їх відпустили”, - сказав Крищенко.

Він уточнив, що на Арсенальній площі затримали літню жінку, яка несла в руках портрет Сталіна.

Ще одну жінку було затримано за «георгіївські стрічки», які були пов’язані на її одязі та одязі її дітей, додав Крищенко.

Третьою є Олена Бережна — мати загиблої в автокатастрофі народного депутата від Партії регіонів Ірини Бережної. Її перед початком акції запросили у райуправління поліції для профілактичної бесіди, оскільки, за словами Крищенка, надійшов дзвінок на “102” про те, що вона може вдатися до провокацій. Також вона мала заборонену символіку.

Двоє жінок, на яких склали адмінпротоколи, сплатять штрафи в розмірі десяти неоподаткованих мінімумів.

Окрім того, Крищенко повідомив, що поліція не допустила до колони проросійської акції "Ніхто не забутий, ніщо не забуте" представників громадського об’єднання “Демократична сокира”, щоб уникнути конфліктних ситуацій. Після того, як колона пройшла на Алею Слави, активістам цієї організації відкрили прохід на площу Слави, однак вони не захотіли йти й розійшлися.

Своєю чергою радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк зауважив, що у порівнянні з попередніми роками, починаючи з 2014 року, святкування 9 травня цього року пройшло найспокійніше, майже без будь-яких правопорушень.