КП "Київський метрополітен"

Київський метрополітен від завтра припиняє продаж жетонів на станції "Дніпро" Святошинсько-Броварської лінії.

Про це прес-служба КП "Київський метрополітен" повідомила на сторінці у Facebook.

"Вестибюлів з сучасними засобами оплати стає більше. Завтра до всіх попередніх вестибюлів приєднується станція "Дніпро". Жетони уже не продаватимуться у касах. Однак раніше куплені ще можна використати на турнікеті", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКличко покинув Україну: мера Києва помітили в літаку (фото)

У прес-службі нагадали, що сучасні засоби оплати працюють на станціях "Нивки" (вихід до пожежної частини), "Іподром" (вихід до Іподрому), "Теремки" (вихід до "Магелану") та у вестибюлі станції "Позняки" (вихід до ТРЦ "Піраміда").

Як повідомляв УНІАН, повністю жетони для оплати проїзду в столичному метрополітені поступово виведуть з користування до 30 жовтня 2019 року.

З 31 жовтня Київ переходить на е-квиток.

Придбати його можна на станціях метрополітену «Хрещатик», «Театральна», «Майдан Незалежності», «Академмістечко», «Лісова», «Арсенальна», «Теремки», «Видубичі», «Сирець» та «Почайна», в Особистому кабінеті киянина, у мобільному додатку KyivSmartCity, у терміналах самообслуговування Ibox, EasyPay, 2click, KyivPayBot у Телеграм та Facebook або KyivMetroBot у Телеграм та Facebook.

Поповнити е-квиток можна буде за допомогою мобільних додатків «Приват 24», «Ощад 24/7» або в терміналах самообслуговування КП «ГІОЦ», «ПриватБанку», «Ощадбанку» та на порталі EasyPay.

Зручною заміною жетонів та разових квитків стануть також квитки з QR-кодами, єдині для всіх видів транспорту. Їх можна буде придбати у боксах самообслуговування та касах київського метрополітену.

Контролери матимуть спеціальні пристрої для перевірки реєстрації електронного квитка.

Тарифи на поїздки (транспортна карта Kiev Smart Card): 1-9 поїздок – 8 грн за квиток; 10-19 поїздок – 7,70 грн; 20-29 поїздок – 7,40 грн; 30-39 поїздок – 7,10 грн; 40-49 поїздок – 6,80 грн; 50 поїздок – 6,50 грн.