Андрій Хандрикін, якого звинувачували у побитті та катуванні активістів, працює у харківській поліції / УНІАН

Дніпровський районний суд Києва виправдав колишнього "беркутівця" Андрія Хандрикіна, якого обвинувачували у побитті та катуванні двох активістів – Михайла Нискогуза та Владислава Цілицького – біля входу до стадіону "Динамо" під час подій Революції Гідності 20 січня 2014 року.

Про це в коментарі УНІАН повідомив його адвокат Валентин Рибін.

Читайте такожРодичі Героїв Небесної сотні вимагають не змінювати ландшафт Інститутської під час будівництва Музею Революції гідності

Відео дня

"Так, його виправдали", - сказав він.

Адвокат уточнив, що такий вирок оголосила сьогодні суддя Дніпровського райсуду Оксана Бірса.

Справу Хандрикіна було передано до суду слідчими Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури. Його обвинувачували в катуванні учасників Майдану (ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України).

Окрім Хандрикіна у цій справі фігурують ще двоє колишніх працівників спецпідрозділу "Беркут": Владислав Мастега та Артем Войлоков, які після оголошення їм про підозру втекли до Росії. Їх оголосили у розшук, а провадження щодо них виділили в окремі й призупинили.

За інформацією слідства, 20 січня 2014 року Хандрикін і ще двоє силовиків побили й затримали 23-річного Цілицького та неповнолітнього Низкогуза, які разом з іншими протестувальниками вилізли на колонаду стадіону "Динамо" на розі вулиць Грушевського та Паркової у Києві.

За інформацією "Громадського", Хандрикін є чинним працівником харківської поліції.

Довідка УНІАН. Наприкінці листопада 2013 року відмова української влади від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом стала першопричиною виникнення наймасовіших за всю сучасну історію держави протестів.

Зокрема, Кабінет міністрів 21 листопада 2013 року прийняв рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, яка мала бути підписана на Вільнюському саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада.

Після побиття бійцями «Беркута» у ніч на 30 листопада 2013 року десятків студентів на Майдані Незалежності у Києві на вулиці українських міст вийшли сотні тисяч людей. Акції протесту, які тривали з кінця листопада 2013 року до кінця лютого 2014 року, отримали назви Євромайдан, Майдан, а пізніше - Революція Гідності. У лютому 2014 року під час зіткнень протестувальників з силовиками у центрі Києва загинули понад 100 осіб, сотні були поранені, найбільше - 20 лютого. За даними Генпрокуратури, загалом під час Євромайдану постраждали 2,5 тис. осіб.