Бетонування берега Десенки проходить з виступом у воду від берегової лінії приблизно на 40 метрів / фото: Замовник Горбачиха

Мер Києва Віталій Кличко, незважаючи на заборону, видав розпорядження за бюджетні гроші провести бетонування берега Десенки для подальшого будівництва.

Про це у групі «Замовник Горбачиха» у Facebook повідомила активістка Олена Фатєєва.

«На догоду забудовнику ЖК Русанівська Гавань, який будує свої будинки на неприпустимо близькій відстані від кромки води, Віталій Кличко видає розпорядження за бюджетні гроші провести бетонування цього берега Десенки, з виступом у воду від берегової лінії приблизно на 40 метрів», - наголошується в повідомленні.

Відео дня

Активістка підкреслює, що рішення мера Києва «не тільки порушує низку законів та міжнародних екологічних конвенцій, а й завдає непоправної шкоди природі міста Києва».

Читайте такожВкрали: журналісти розповіли, куди зникли опори Шулявського шляхопроводу (відео)

За її даними, «позитивну оцінку впливу на навколишнє середовище» від бетонування берега підписав начальник управління екології КМДА Андрій Мальований.

Зазначається, що КП «Плесо», яке виступає замовником у будівництві, було вручено «розпорядження» про заборону на проведення будь-яких робіт на березі Десенки. Незважаючи на це, КП продовжує будівництво на березі і в лісі Урочища Горбачиха, а також роботи з бетонування самого русла річки.

«Заливається Бетоном берег, в якому розташовані нори бобрів, рубаються дерева, на яких живуть птахи, і зараз будівельники впритул підійшли і почали знищувати одне з найунікальніших місць міста Києва - Урочище Горбачиха - Київську Ейву, або, як її називають учені, Київську Амазонію", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим активісти викликали поліцію, але співробітники правоохоронних органів відмовилася перешкоджати будівництву.

«Якщо ви побачите проведення робіт з будівництва та бетонування, треба викликати поліцію. І оформити в поліцію «Повідомлення про злочин». Стаття 356 «самоправство». Потрібно поліції показати «припис», на підставі якого забудовнику заборонено проводити будь-які роботи. Також потрібно телефонувати за номером 1551 і 1545 і залишати скаргу на проведення робіт, незважаючи на заборону проведення робіт, виданий Державною архітектурно-будівельною інспекцією України», - зазначила Олена Фатєєва.